Fakta omkring misbrug og Komme ud af misbruget

Fakta om narkotika

“Narkotika” bruges ofte om alle de psykoaktive stoffer, der er forbudte. Men begrebet dækker over mange stoffer med meget forskellige virkninger og risici. Groft sagt kan man dele stofferne op i dem, der især

  • virker sløvende for eksempel hash, heroin
  • virker stimulerende for eksempel amfetamin, kokain, ecstasy, khat
  • giver hallucinationer for eksempel lsd, meskalin, psilocybinsvampe

Hjælp til at stoppe misbrug

Kommunerne har ansvaret for forebyggelse og behandling af misbrugsproblemer. Kontakt kommunen, hvis du har brug for råd og hjælp.

Sundhedsstyrelsen har udgivet vejledninger til sundhedspersonale om afhængighedsskabende lægemidler og den lægelige behandling af stofmisbrug.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Hele familien kommer i behandling for misbrug

Mange kommuner tilbyder i dag behandling til misbrugere, hvor hele familien indgår, viser ny undersøgelse af kommunernes misbrugsbehandling. Flere og flere kommuner er også begyndt at screene misbrugere for psykiske lidelser, inden de begynder behandling. KL mener, der er sket et kvalitetsløft af misbrugsbehandlingen. Rådet for Socialt Udsatte ser også gode takter, men efterlyser flere investeringer.

Det går ikke kun ud over personen, der tager stoffer eller drikker for meget. Familien bliver også meget påvirket af misbruget. Derfor er 68 procent af de danske kommuner ifølge en ny Momentum-undersøgelse begyndt at arbejde med familieorienteret behandling. Her inddrager man partnere, forældre og børn i behandlingen via fælles samtaler om problemerne i familiens dagligdag. Undersøgelsen viser samtidig, at lidt over halvdelen af de kommuner, der endnu ikke tilbyder familieorienteret behandling, forventer at komme til det i fremtiden.

diagram

I Kolding Kommune har man igennem flere år arbejdet med familieorienteret behandling. I første omgang var det kun henvendt til familier med alkoholmisbrug, men i dag gælder det også stofmisbrugere. Og flere og flere benytter sig af tilbuddet, fortæller afdelingsleder på Koldings Misbrugscenter Anette Rasmussen.

Læs mere

Ud af mørket og ind i lyset

en vej ud1
 viser at der er håb, uanset hvor mørkt det ser ud

Mange går og skammer sig over at være i et misbrug af enten stoffer eller alkohol. ja måske endda begge dele.

Der er ikke noget at skamme sig over, der kan være mange grunde vi er havnet i et misbrug, men i første omgang er det ikke det vigtigste hvorfor, men hvordan vi kommer ud af misbruget, i Har sikkert som jeg forsøgt på egen hånd og har mislykkes hver eneste gang og har nu mistet troen på det kan lade sig gøre, men der er ikke kun en vej  ud, i dag er der mange veje ud, men de starter alle sammen ved at vi erkender at vi har et problem.

Nå vi er nået til erkendelsen, er næste skridt at søge hjælp, nogle er så “heldige” hvis problemet er alkohol, at der hvor de arbejder er så åbne at de sender deres ansatte i behandling og betaler for det, andre må gå til misbrugscentret i deres by.

De fleste med et stofmisbrug søger hjælp gennem, misbrugscentret i deres by og kommer derigennem i behandling.

Der er også en procentdel der “rejser” sig på gaden, ved hjælp af de selvhjælps fællesskaber der findes i dag, både for narko, alkohol og andre former for misbrug.

Fakta.

I dag behøver vi ikke længere leve i vores misbrug, der er en vej ud af mørket, lys for enden af tunnelen, vi skal bare række hånden ud.

jeg har i dag et liv jeg aldrig havde turde drømme om i 1995 da mit liv så allerværst ud, da jeg bare gik og ventede på at dø at min stofmisbrug, hvor jeg havde mistet alt håb.

Det var først der jeg var klar til at tage imod hjælpen.

Kontakt mig for mere info

skriv for info